✔️ Vi är Generalagent och Importör

✔️ Snabb leverans inom 2-7 arbetsdagar

✔️ Trygg betalning 

Vi är Generalagent för ARS, världsledande japanska beskärningsverktyg för trädgård & skog sedan 1876. Våra kunder är allt ifrån

kommun, parkförvaltning, skogsbolag, trädgårdsmästare, butiker med kvalitetsverktyg, privatpersoner etc. 

Vi är även Generalagent för NAKAYA i hela Skandinavien. NAKAYA har tillverkat sågar sedan 1907 i Japan, och är ledande i världen bland sågar för snickeri inredning. Dessutom utvecklar och tillverkar NAKAYA maskiner som producerar dessa sågblad. Över 95% av Japanska sågblad på världsmarknaden är tillverkade av NAKAYA sågbladsmaskin.

ARS= Bästa verktyg för Trädgård & skog. 

Nakaya = Bästa Japanska sågar för snickeri inredning, slöjd med mera.

Inom dessa områden hittar du inte bättre verktyg än ARS & Nakaya.

 

 • Vår målsättning är att marknadsföra det absolut bästa kvalitéts verktygen inom dessa viktiga områden.Vi vågar påstå att detta sortiment är helt oslagbart och unikt. Ni förstår säkert alla fördelar med detta och att både ARS & NAKAYA har ledande kunskaper inom utveckling och forskning för att utforma och tillverka det bästa tänkbara verktyget.

 • Våra verktyg används dagligen av finsnickare som är ledande inom båtbyggeri, möbelsnickeri, inredning, golvläggning, fönster tillverkning, renovering samt instrumentbyggare för fiol/gitarr/nyckelharpa. Verktygen används bland gevärkolvsmakare, byggnadssnickare, köksinstallatörer, trädgårdsmästare, skogsarbetare, parkanläggare, jägare, is-skulptörer, byggnadsvård med mera. Helt enkelt ett suveränt hjälpmedel för många olika människor.

 • ARS & Nakaya används allt från skolor, bostäder, slöjdsalar, fabriker, arkitekter, formgivare inom många olika branscher och industri som tillverkar bland de finaste båtarna i världen samt möbler. Vi har modeller för alla, från barn i förskola till yrkesfolk som vill ha en bra lättanvänd såg med lång hållbarhet. Verktygen kan uppdateras lätt och är väldigt prisvärda.

 • En sak som vi är mycket glada och stolta över, är att NAKAYA Japan har ett långt samarbete med Svenska SANDVIK stål. Det Svenska SANDVIK stålet anses vara ledande i världen, där stålet förekommer i alla våra toppmodeller. Vilket gör det extra trevligt att vi som Svensk och Skandinavisk generalagent kan sälja denna produkt av högsta kvalité.

 • Då sågbladen är tillverkade av NAKAYA, världens ledande sågbladstillverkare av japanska sågar och själva bladet är gjord av Svenskt SANDVIK stål, så skapas ännu en anledning varför verktygen hos NAKAYA är världsledande och en klass för sig! Detta gör NAKAYA ännu mer attraktivt bland den Skandinaviska marknaden. Så detta är ett suveränt samarbete mellan Japan & Sverige för hela världen av NAKAYA sågar.

 • Nakaya är ensam i världen på att tillverka ett så fint sågblad som endast är 0,2mm tunt och är dessutom utbytbart. Detta fina blad har ett tandavstånd på 0,8mm och ger ett snitt på endast 0,3mm med mycket slät snittyta. Denna modell heter SUPER FINE CUT och är en favoritsåg bland ledande instrumentmakare i världen. Även för en hobbyslöjdare är denna modell mycket användbar och ett enormt hjälpmedel samt givetvis ett nöje att såga med.

 • Enkelt och korrekt förklarat så är Japanska sågar mycket EFFEKTIVARE, LÄTTSÅGADE, SNABBARE, SÄKRARE och ger ett finare resultat än de västerländska sågarna.

 

En Japansk såg arbetar på draget, vilket är helt överlägset en skjutande såg som det västerländska. Bladet kan tillverkas tunt eftersom den sågar på draget, vilket spänner och håller bladet rakt helt naturligt. Detta gör att motståndet blir minimalt.

Precis motsatt med en västerländsk såg som skapar ett motstånd och böjer sig lätt och nyper fast, vilket alla känner till som har provat den västerländska/europeiska sågen. Ett skjutande blad måste tillverkas tjockt (normalt dubbelt så tjockt som ett Japanskt blad) vilket försämrar sågningen ytterligare. Detta gör att mer trä sågas bort, och desto mer trä som skall sågas bort desto jobbigare blir det med en västerländsk såg. Dessutom har Japanska sågar en mycket mer avancerad tandning (3-fas), som är utformad som en Japansk knivspets som verkligen skär lätt och snabbt genom trä och ger ett mycket fint snitt, nästan som hyvlat.

Västerländska sågar är beroende på oskälig råstyrka och bryter sönder fibrerna för att fungera. Detta ger mycket sämre resultat och är långsamt samt jobbigt att såga med i jämförelse med en Japansk såg som är både effektivt och lättsågad.

Dessa betydande skillnader skapar en såg som enkelt uttryckt är oöverträffad i EXAKTHET, PRECISION, NOGGRANNHET, SNABBHET och ENERGIBEVARANDE. Vilket gör arbetet roligt och intressant att utföra för alla, från hobby till proffs.

Med en Japansk såg behöver du inte pressa och trycka ned mot trädet du sågar, utan den sågar effektivt och lätt enbart när du drar den emot dig, eftersom tänderna är utformade på ett sånt unikt sätt. Det är sågen som gör det stora jobbet, eftersom sågen arbetar på draget vilket är det mest naturliga och effektiva sättet. Detta ger även det minsta möjliga ansträngningen till den som sågar. Precis som en motorsåg, så sågar den även på draget (undersida) och "äter" sig ner i virket.

 • Vi har ett brett sortiment med sågar från Hobby till högsta Proffsnivå med Världens Finaste Såg, så alla kan hitta sin favorit. Om du skall köpa en Japansk snickerissåg för första gången så rekommenderar vi att du börjar med en modell som heter Wonder Saw W-240. Det är en "Ryoba" vilket betyder på Japanska dubbeltandad, kaptänder på ena sidan och klyvtänder på motsatt sida. Detta gör denna såg till den absolut mest användbara och populära Japanska sågmodellen världen över. Eller en modell GR-17 som är en beskärningssåg och är utmärkt för trädbeskärnin.  Bladet är 170mm och utbytbart utan verktyg.  Dessa två såg modeller i kombination är mycket praktiskt.

Välkomna att skriva eller ringa oss för mera information, broschyrer, återförsäljare etc.

Kontakt information för både yrkes & utbildnings linjer

Vi besöker er för både demo. och utbildning.

 • Skolor, alla kategorier från förskola till högskola, yrkesskola etc. kontakta oss för era special priser etc.

 • Företag, kommuner, park & skog etc. kontaka oss för prislista. 

 • Snickerier, inredare etc. kontakta oss för pris etc.

OBS! VARNING FÖR KOPIOR PÅ DEN SKANDINAVISKA MARKNADEN!

Vi vill här även varna för både kopior och plagiat som tyvärr förkommer i både butiker och på mässor och marknader, både med vårt varumärke och utan, så se till när ni köper att det står ARS alt. NAKAYA och tydliga adresser till oss och moderbolaget i Japan så är ni säkra på att ni fått en ARS eller NAKAYA original produkt.

Organisationsnr: 556883-8246

Företaget innehar f-skattebevis

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen