Hocho SLD, Nakiri, All-Purpose Knife 165mm
Mycket trevlig allroundkniv Nakiri (veg blade) för köket med en enormt fin skärpa och bra balans gör den lättjobbad och stabil för det mesta i köket från bröd, grönsaker, kött & fisk. Knivblad dubbelslipat handsmitt i ett Japanskt stål i 3 lager stål ”triple-layer-steel” SLD stål Hitachi ”Magic steel” som gör att du får en enormt fin skärpa samt lätt att slipa och bryna, vilket du kommer att märka när du använder denna underbara kniv. Handtag tillverkat i kastanj.
dubbelslipad kniv med tunn bladprofil och är populär i hela Japan
Handsmidd i Japan för absolut bästa kvalité.
”Anti-bac handtag, Termiskt trä”: Under inverkan av värme (170-250 ° C) och ånga virket strukturen förändrats och förbättrats för speciella ändamål (t.ex. i köket) på ett målinriktat och naturligt sätt utan att lägga några kemikalier. Under den särskilda behandlingsprocessen är cellväggen struktur modifieras på ett sådant sätt att förmågan att absorbera vatten reduceras och motståndet mot bakterier ökar. Den termiska behandlingen ger också kastanjeträet en något mörkare ton
Populär kniv bland yrkeskockar. (Worldwide)
Finns i 2 bladtyper S-42 & S-43.
Bladlängd 165 mm, Totallängd 300 mm, Bladtjocklek 1,7 mm, 140 g.
Stålanalys: C :1.4-1 0,6%, Cr: 11-13%, Si: 0,15-0,35%, Mn: 0,3-0,5%, Mo: 0,8-1,2%, V: 0,2-0,5%.